Bloomily: zorg met een hart

Bloomily ondersteunt zelforganiserende netwerken die de zorg dragen voor vrienden, familieleden en naasten. Bloomily doet dat door de verzorgers praktische tools in handen te geven die het mogelijk maken de zorg te coördineren en te organiseren, zoals bijvoorbeeld dagboeken, gedeelde agenda’s en makkelijk te raadplegen to do lijsten.  Dit alles speelt zich af in een volledig veilige, besloten en vriendelijk omgeving, die bovendien simpel in gebruik is.

Schermafbeelding 2012-06-06 om 14.12.39

Mensen in de informele zorg hebben de lastige taak om de zorg voor hulpbehoevende naasten te dragen. Door de terugtredende overheid zal deze uitdaging groter worden en de last zwaarder. Hulpbehoevenden zullen steeds meer van deze informele zorg afhankelijk worden. De verzorgers, variërend van familieleden, vrienden, buren, of collega’s, hebben de juiste ondersteuning nodig om deze zorg te kunnen blijven bieden en vol te houden. Door moderne technologische uitkomsten en sociale aspecten toe te passen op dit menselijke probeem, geloven wij een oplossing te kunnen bieden en op die manier mensen te kunnen helpen om anderen te kunnen helpen. Bloomily biedt de nodige ondersteuning en brengt mensen bij elkaar. Bovendien is Bloomily ook een handige tool voor de professionele zorg, door toegang tot de agenda’s van hun cliënten en/of patiënten te geven en op die manier hun werk efficiënter te maken.

Met behulp van Bloomily voor iemand zorgen is ook leuk! Bij Bloomily is het namelijk mogelijk om allerhande media binnen je eigen netwerk van verzorgers, helpers en geliefden te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s en leuke anekdotes over en voor degenen die je verzorgt. Op die manier blijft idereen met elkaar in contact en op de hoogte. Dat is niet zo vanzelfsprekend als we allemaal denken. Vooral ouderen en mensen die aan een chronische ziekte lijden kunnen snel geïsoleerd raken door het verlies van hun dagelijkse contacten. Stel je eens voor hoe leuk en fijn het zou zijn als Roos, 55 lentes jong, een veilige plek had online waar ze gemakkelijk en laagdrempelig om hulp zou kunnen vragen indien nodig, afspraken met de dokter zou kunnen inplannen en tegelijkertijd in contact kon blijven met haar neefje Jaap van 25, die onlangs geëmigreerd is. Broer Erik uit Utrecht weet ook meteen welke boodschappen hij voor Roos mee moet nemen als hij aankomend weekend op bezoek komt.

Bloomily zet de verzorgers, helpers en hulpbehoevende op de absolute eerste plaats. We willen graag gereedschappen bieden die hen helpen, die hen ondersteunen, hun kwaliteit van leven bevordert en vooral ook plezier geeft. Bloomily is makkelijk en simpel in gebruik, heeft een vriendelijke uitstraling en voelt als een tweede thuis.

IMAG0197