Droom je van een baan, of maak je de baan van je dromen?

DSC00065

Ben je op zoek naar een baan, maar kun je niets vinden? Ben je bang dat je de vervelende klussen van anderen mag opknappen? Of heb je het geheime verlangen in je eigen team de wereld te veranderen?
StartupPush GO Flight 1 heeft vier dynamische startups teams gegenereerd die hun eigen bedrijf opzetten. De 10 leden van die startups zijn voortgekomen uit 17 kandidaten.

Als je de wereld wilt veranderen, begin dan nu.

StartupPush GO Flight 2 begint opnieuw op 3 september 2013. Het GO programma staat open voor individuele kandidaten zoals jij (niet voor teams). Je kunt je eigen startup ontwikkelen en vormgeven in drie maanden. De deelnemers krijgen een intensieve training van drie weken. StartupPush GO biedt een reeks van goede idee├źn en selecteert de beste (ex)studenten om die in teams uit te voeren en er eigenaar van te worden. De teams toetsen en valideren het idee, passen het aan waar nodig om een goede market fit te krijgen en ontwikkelen het tot een minimal viable product dat klanten willen kopen.

IMG-20130219-WA0001

De deelnemers krijgen de attitude om problemen om te zetten in kansen en samen steeds weer nieuwe praktische en flexibele oplossingen te bedenken.Als een team succesvol is in het verkopen van hun dienst of product en we er allemaal van overtuigd zijn dat het een succesvol bedrijf wordt, zetten we een bedrijf op. De deelnemers krijgen hun eigen aandeel in het bedrijf.

Is het zwaar? Ja het is zwaar. Sommige kandidaten halen de eindstreep, anderen niet. De belangrijkste uitdaging is jezelf van volgend in sturend te veranderen. Er is nu eenmaal niets wat moeilijker is dan jezelf veranderen. Maar als je wilt dan kun je het en dan kun je je hele wereld veranderen.
Wordt het leuk? Nee het wordt niet leuk. Wel inspirerend. Je loopt kans dat je het reuze druk krijgt.

Oja, nog dit: het programma is gratis.

StartupPush wordt ondersteund door de Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.