Proctor2Me: Ben jij het echt?

IMAG0164

Het hoger onderwijs ontwikkelt zich sterk, wereldwijd. Het internet heeft ervoor gezorgd dat het onderwijs online is komen te staan, schaalbaar is en toegankelijk voor wie dan ook, waar dan ook.

Als natuurlijk gevolg van de ontwikkelingen in het online onderwijs, is er bij onderwijsinstellingen behoefte aan online examineren. Vooral in de Verenigde Staten komt online examineren, ook wel “proctoring”, nu beschikbaar. De mogelijkheden van online examens zijn uiterst aantrekkelijk, zowel voor het instituut dat het examen aanbiedt en de ontvanger van het examen.

Sinds enkele maanden houd ik mij bezig met het ontwikkelen van een product dat online fraudebestendig examineren mogelijkheid moet maken. Het bedrijf  ”Proctor2Me” creëert een online omgeving die vergelijkbaar of meer fraudebestendig is dan die van de hedendaagse examens. Bij Proctor2Me ligt de focus  vooral op bedrijven die veel tijd en geld besteden aan werknemers die hun employability op peil houden, maar die niet getest worden op hun kennis na het afnemen van een online cursus. Ook is er een grote behoefte binnen de commerciële markt aan een efficiëntere manier van het faciliteren van examens. Op dit moment moeten werknemers vaak tijdens kantooruren de werkvloer verlaten en ergens naartoe reizen om een examen af te leggen.

Proctor2Me maakt online examens mogelijk en creëert daarbij een efficiëntere en kostenvriendelijke dienstverlening.